TOLEDO, PODVEČER

TOLEDO, PODVEČER

Popis:
Starověké Toledo/Toletum je poprvé zmiňováno roku 193 př.n.l. římským autorem Titem Liviem. Po vizigótském vpádu na Pyrenejský poloostrov v 6. století př.n.l. tady král Leovigild roku 569 př.n.l. založil jednotné Vizigótské království a Toledo ustanovil hlavním městem. Centrem Vizigótské říše bylo Toledo až do roku 711 n.l., kdy byl král Roderich poražen arabským vojskem.

Roku 711 začíná tři století trvající epocha arabské nadvlády. Toledo stalo se významným islámským střediskem vzdělanosti a důležitou pevností Cordóbského emirátu.

Roku 1085 dobyl Toledo kastilský král Alfonso VI. a Toledo se stalo hlavním městem Kastilského království.
Toledo sloužilo jako královská rezidence sjednoceného státu do roku 1561, kdy Filip II. přenesl hlavní město do Madridu.

Datum pořízení fotografie: 13.10.2022 20:00

Použitá fototechnika: SM-A536B

Klíčová slova: ŠPANĚLSKO

Exif: Čas: 1/20, Clona: 2.2, ISO: 640

Zobrazeno: 754 ×

Váš komentář k fotografii

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. Pro reakci na vybraný komentář klikněte na odkaz „Reaguj na komentář“ pod vybraným příspěvkem nebo napište číslo komentáře, na který reagujete do hranatých závorek např. reakci na komentář č.10 zapíšete [10] viz nápověda


*
*
1414152110
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Pod touto fotografií se nenacházejí žádné záznamy.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace